خواص دارویی عرق پونه چیست؟


خواص دارویی عرق پونه

پونه

پونه از خانواده نعنا است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است. گیاهی است علفی و پایا و دارای ساقه ای با ظاهر تقریبا استوانه ای، به ارتفاع ۱۰الی ۵۵ سانتیمتر. به حالت وحشی در دشت های مرطوب و حاشیه جریان های آب نواحی مرکزی، جنوبی و غربی اروپا، جنوب غرب آسیا و… می روید. پونه گیاهی است که اغلب هنگام سرماخوردگی ، بدن درد، گلودرد و خلط داشتن مصرف می گردد، این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بوده. طبیعت این گیاه معتدل است.


خواص عرق پونه و درمان بیماریها

عرق پونه برای سلامتی انسان فواید زیادی دارد . عرق پونه طبیعتی گرم و خشک دارد . از خواص عرق پونه میتوان به ضد نفخ بودن ، درمان سرفه و سیاه سرفه ، بادشکن ، رفع اسهال ، درمان درد مثانه و .. اشاره کرد . در این مقاله برخی از خواص عرق پونه را برایتان آورده ایم .
 مهمترین خواص عرق پونه ضدنفخ بودن آن است . عرق پونه ضد بلغم و سودا می باشد . همچنین برای دفع انگل از عرق پونه استفاده می شود . عرق پونه به دلیل محرک بودن وظیفه رفع ناراحتی های ناشی از گریپ را دارد .
برای درمان سیاه سرفه عرق پونه بخورید . از دیگر خواص عرق پونه اینست که از فشار خون و سوء هاضمه جلوگیری میکند . عرق پونه مانع تب و لرز و ضعف معده می شود . به گزارش آسان طب ،این عرق گیاهی پر فایده از استفراغ و یبوست جلوگیری میکند. برای درمان بی اختیاری ادرار عرق پونه بخورید .
جالب است بدانید عرق پونه سبب تقویت نیروی جنسی می شود . برای جلوگیری از تصلب شرایین و یرقان عرق پونه بی نظیر است . یکی دیگر از خواص عرق پونه درمان خشکی دهان است .


خواص عرق پونه

دیگر خواص عرق پونه

عرق پونه خلط آور است
بادشکن قوی و رفع نفخ معده
این عرق گیاهی گلودرد را درمان میکند
درمان کننده اسهال
از بین برنده واریس
درمان سرفه و سیاه سرفه با کمک این عرق امکان پذیر است
درمان بی اختیار ادرارو رفع سوزش شدید ادرار
مانع استفراغ و تهوع می شود
درمان رودل و سنگینی معده
درمان لکه های پوستی
آرامبخش بودن و تقویت اعصاب
مقابله با استرس با عرق پونه
صفرا بر بودن این عرق زبان زد خاص و عام است
درمان بیماری های عفونی
درمان سرماخوردگی با این عرق انجام می شود


مضرات پونه :

این گیاه خواص سقط زایی داشته و مصرف آن در حاملگی و کودکان ممنوع است. چندین مورد مرگ در اثر مصرف اسانس (و حتی مقادیر زیاد برگ و گل آن ) به منظور سقط گزارش شده است و همچنین گزارش های متعددی از مسمومیت های شدید (از جمله نارسایی کبد) با اسانس این گیاه منتشر شده است و مصرف اسانس آن بدون نظر پزشک متخصص شدیدا منع شده است.

مضرات عرق پونه

  • نکته :
  • بزرگسالن بعد از هر وعده غذایی یک لیوان یا یک استکان عرق پونه میل کنند . کودکان باید نیم استکان میل کنند . میتوانید کمی اب به ان اضافه کنید . حتی برخی افراد با عرق پونه شربت درست میکنند . مثلا کمی آب ، شکر ، تخم شربتی ، خاک شیر و .. به آن اضافه میکنند و میل میکنند . میتوانید با کمی پونه طبیعی این شربت را تزیین کنید .
محصولات مرتبط
مقالات
تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه هایپر سلامت می باشد