اسطوخودوس وخواص شگفت انگیز آن


درباره گیاه اسطوخودوس

گیاه لاوندر یا اسطوخودوس یکی از خوشبو ترین گیاهان دارویی در جهان محسوب می شود که در مناطق مختلفی از ایران، هند، چین، انگلیس و کانادا به صورت خودرو رشد می کند.
اسطوخودوس
گیاه اعجاب انگیزی است که در سلامتی بدن معجزه می کند! این گیاه جای سوختگی و نیش حشرات را تسکین می دهد، خواب راحتی به ارمغان می آورد، به هضم غذا کمک می کند و یک داروی ضدعفونی کننده ی فوق العاده به حساب می آید. در مطلب پیش رو شما را با خواص این گیاه شگفت انگیز و نیز روش استفاده آن، آشنا می کنیم:


خواص اسطوخودوس چیست؟

  • اسطوخودوس برای سوختگی
  • وقتی قسمتی از بدن دچار سوختگی می شود، به اسطوخودوس فکر کنید. دکتر کریستین سی یور ترانکا، دکتر داروساز می گوید: ” روغن گیاه اسطوخودوس عملکرد قابل ملاحظه ای در روند احیای پوستی دارد”.
  • روش استفاده:
  • به مدت ۱۵ دقیقه، روی ناحیه ای که دچار سوختگی شده آب سرد بریزید. توجه داشته باشید آب خیلی خنک نباشد.
  • سپس با یک دستمال تمیز، پوست را به آرامی خشک کرده ۲ الی ۵ قطره روغن گیاه اسطوخودوس را روی پوست سوخته بمالید.
  • روزانه سه مرتبه، تا درمان کامل بافت های آسیب دیده این کار را تکرار کنید.

اسطوخودوس و خواب راحت 

  • اسطوخودوس گیاه شگفت انگیزی است که در درمان اختلالات جزئی خواب، موثر عمل می کند. این گیاه به خاطر این که سردرد، اضطراب و ناراحتی های عصبی را برطرف می سازد، خواب راحتی را به شما هدیه می دهد.
  • آزمایش های بالینی که در سال ۲۰۰۵ در بریتانیا انجام شد نشان داد اسطوخودوس در درمان بی خوابی موثر است.
  • روش استفاده:
  • ۵/۱ گرم برگ و گل خشک اسطوخودوس را در ۱۵ سی سی آب جوش دم کرده و از صافی رد کنید و هنگام خواب ۱ فنجان بنوشید. در صورتی که اختلالات خواب مربوط به مشکلات عصبی گوارش باشد، صبح، ظهر و شب ۱ فنجان از این دم کرده شفابخش را میل نمایید. به مدت یک الی دو ماه این درمان را در پیش بگیرید و اگر لازم بود تا حل مشکل بی خوابی دوره جدیدی را شروع کنید.

اسطوخودوس ، تسکین دهنده سوزش نیش حشرات 

  • آیا تاکنون پشه، زنبور، عنکبوت، عروس دریایی یا حشرات دیگری شما را نیش زده است؟ دانیال فستی، نویسنده ” کتاب مقدس عصاره های گیاهی من” می گوید: ” در صورتی که حشره ای شما را نیش زد، اگر یک شیشه روغن گیاه اسطوخودوس به همراه دارید، نگران چیزی نباشید؛ چون اسطوخودوس التیام بخش و پادزهری فوق العاده است.” این گیاه همچنین ضد عفونی کننده نیز هست.
  • روش استفاده:
  • اگر لازم است نیش حشره را در بیاورید و بلافاصله ۱ الی ۲ قطره روغن گیاه اسطوخودوس را روی جای نیش بمالید و نیم ساعت بعد به تعداد ۳ تا ۴ بار این کار را تکرار کنید.
  • پس از آن روزانه ۳ مرتبه گیاه اسطوخودوس را روی جای نیش بمالید و تا درمان کامل مرتبا از این روغن استفاده کنید. لازم به ذکر است روغن اسطوخودوس برای درمان مارگزیدگی هیچ تاثیری ندارد و باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه شود.

اسطوخودوس

اسطوخودوس ، هضم کننده غذا

  • آیا شما نیز از نفخ یا یبوست رنج می برید؟ در این صورت بهتر است به اسطوخودوس اعتماد کنید. دکتر کریستین سی یور ترانکا می گوید: “اسطوخودوس خاصیت ضداسترس دارد و به همین دلیل به هضم غذا کمک می کند.”
  • روش استفاده:
  • ۱ الی ۲ قاشق چایخوری گل خشک اسطوخودوس را در ۱۵ سی سی آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد؛ سپس از صافی رد کنید و روزانه ۲ یا ۳ فنجان و ۱ فنجان نیز موقع خوابیدن از این دم کرده بنوشید.
  • علاوه بر این، می توانید روغن گیاه اسطوخودوس را به صورت موضعی استفاده کنید به این ترتیب که ۲ الی ۴ قطره از این روغن را در یک قاشق سوپخوری روغن گیاهی رقیق کرده و روی شکم خود بمالید و در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید تا کاملا جذب پوست شود.

اسطوخودوس ، ضد میگرن

  • گیاه اسطوخودوس به خاطر خواصش در رفع سردرد و همچنین میگرن شهرت بسیاری دارد؛ زیرا استرس را از بین می برد و این امر تاثیر آن را در مبارزه با سردرد بیشتر می کند.
  • روش استفاده:
  • ۲ قطره روغن گیاه اسطوخودوس را روی شقیقه ها، پیشانی یا پشت گردن خود بمالید و ماساژ دهید. اگر لازم باشد، این کار را یک بار دیگر تکرار کنید.

اسطوخودوس ، یک ضد عفونی کننده گیاهی

  • برای ضدعفونی کردن زخم هیچ گیاهی بهتر از اسطوخودوس نیست. اسطوخودوس، یک ضدعفونی کننده و ضدباکتری قوی محسوب می شود.
  •  روش استفاده:
  • زخم را به دقت با آب و صابون شستشو دهید و ۲ الی ۴ قطره از روغن اسطوخودوس را روی آن بمالید و در طول روز چندین بار این کار را تکرار کنید.
خواص اسطوخودوس

اسطوخودوس و استرس 


برای مقابله با استرس نیز هیچ گیاهی به اندازه اسطوخودوس موثر نیست. دانیال فستی در کتابش می نویسد: “اسطوخودوس اعصاب را آرام و عضلات را شل می کند. این گیاه آرام بخش، دستگاه عصبی و تحریک پذیری آن را کنترل می نماید”. بر اساس مطالعات متعددی که روی اسطوخودوس انجام گرفته، روغن این گیاه، استرس بعد از عمل را در بیمارانی که عمل جراحی قلب انجام داده اند، کاهش می دهد و اضطراب زنانی را که تحت همودیالیز قرار می گیرند، کم می کند.
روش استفاده:
۱۵ سی سی آب جوش را روی یک قاشق چای خوری گل اسطوخودوس بریزید؛ در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد؛ سپس محلول را از صافی رد کنید و روزانه ۲ تا ۳ فنجان از این دم کرده بنوشید توجه: دکتر کریستین سی یور ترانکا خاطر نشان می کند: “از مصرف بیش از اندازه این دم کرده(بیش از مقدار ذکر شده) خودداری کنید. در صورت زیاده روی احتمال این وجود دارد که اسطوخودوس تاثیر معکوس داشته باشد و به جای آرام بخشی باعث تحریک اعصاب شود.”


اسطوخودوس، بهبود دهنده زخم 


اگر دچار جراحتی شده اید یا جای زخم و جوشی دارید که خوب نمی شود، وقت را از دست ندهید و از اسطوخودوس کمک بگیرید. این گیاه اعجاب انگیز سرعت بهبودی زخم را به طور چشم گیری افزایش می دهد و پوست را احیا می کند.
روش استفاده:
زخم را با آب و صابون تمیز کنید و روزانه ۲ الی ۴ قطره از روغن گیاه اسطوخودوس را به مدت ۱۰ روز روی زخم بمالید.


اسطوخودوس و دل درد


تحمل استرس در مواقعی مثل اسباب کشی، دغدغه ها یا درگیری های خانوادگی و … اغلب باعث ایجاد اختلالاتی در عملکرد روده ها می شود و اسطوخودوس می تواند درمان موثری برای این قبیل ناراحتی ها باشد. دکتر کریستین سی یور ترانکا می گوید: ” اسطوخودوس به عنوان یک مُسکن و ضد اسپاسم روی اختلالاتی که منشا عصبی دارند اثر گذاشته و باعث کنترل و تسکین آن ها می شود. “
روش استفاده:
۱ تا ۲ قاشق چایخوری گل خشک را با ۱۵ سی سی آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و روزانه ۲ تا ۳ فنجان و ۱ فنجان نیز موقع خواب از این دم کرده میل نمایید. همچنین می توانید ۲ الی ۴ قطره از روغن گیاه اسطوخودوس را با ۱ قاشق سوپ خوری روغن گیاهی رقیق کرده و مستقیماً روی شکم خود بمالید. نواحی دردناک(روی دستگاه گوارش) را در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید تا روغن جذب پوست شود.


اسطوخودوس ، باز کننده مجاری تنفسی

اسطوخودس ، برای مبارزه با التهاب نایژه یا همان برونشیت، سلاح خوبی است. دانیال فستی در کتاب خود می نویسد: “گیاه اسطوخودوس ضد عفونی کننده ریوی موثری است که ترشحات برونشیتی را کاسته و به خلط انداختن آن را آسان تر می سازد”.
روش استفاده:
۱۵ سی سی آب جوش را روی یک قاشق چای خوری گل اسطوخودوس بریزید، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دم بکشد. روزانه ۲ الی ۳ بار یک فنجان از این دم کرده میل کنید (بعد از غذا) البته توجه داشته باشید که در صورت بیماری برونشیت، مصرف دم کرده اسطوخودوس باید به عنوان درمان مکمل در کنار درمان مخصوص این بیماری در نظر گرفته شود.


آیا اسطوخودوس ضد فشار خون است؟

آیا اسطوخودوس ضد فشار خون است؟

  • روغن گیاه اسطوخودوس قلب را آرام می کند و می تواند در کاهش فشار خون بالا موثر باشد. به همین دلیل توصیه می شود برای مقابله با فشار خون بالا از اسطوخودوس به عنوان درمان مکمل استفاده کنید.
  • روش استفاده:
  • می توانید از دم کرده اسطوخودوس استفاده کنید یا ۲ قطره از روغن اسطوخودوس را با ۲۰ قطره روغن گیاهی رقیق کرده و روی ستون فقرات، انحنای کف پا و یا کف دست ها بمالید. این کار را دو بار در روز انجام دهید.
  • . سوزش نیش حشرات را درمان کنید
  • بسیاری از کوهنوردان یا افرادی که عادت به کوهنوردی و حضور در فضاهای باز و محیط های سرسبز دارند با خاصیت عصاره لاوندر در درمان و تسکین محل گزش نیش حشرات آشنایی دارند. عصاره گیاه لاوندر به دلیل داشتن خواص التیام بخش و تسکین دهنده ای که دارد در کاهش التهاب و سوزش محل گزش حشرات بسیار موثر است و می تواند نقش موثری داشته باشد. این عصاره همچنین می تواند به عنوان یک ضدعفونی کننده برای شست وشوی زخم های سطحی و محل گزش حشرات مورد استفاده قرار گیرد.

عصاره اسطوخودوس و درمان سردرد

  • به اعتقاد درمانگران طب سنتی در جهان نوشیدن عصاره تهیه شده از برگ های گیاه اسطوخودوس تاثیر زیادی در بهبود و تسکین سردرد دارد. این نوشیدنی توسط بسیاری از درمانگران شیوه های درمانی طب مکمل برای درمان سردرد به ویژه سردردهای میگرنی کاربردی اعجاب انگیز دارد. این داروی گیاهی اگر چه طعمی تلخ و گس دارد اما خاصیت و تاثیرگذاری آن چنان زیاد است که بسیاری از بیماران تلخی آن را تحمل می کنند. اما در صورتی که برخی از بیماران قادر نباشند گسی و تلخی عصاره اسطوخودوس را تحمل کنند کافی است این عصاره را رقیق کرده و آن را میل کنند.

چای اسطوخودوس، خواب آوری طبیعی 

  • نوشیدن چای اسطوخودوس پیش از خواب به افرادی که دچار اختلال خواب هستند و شب ها چندین بار از خواب بیدار می شوند، کمک می کند تا به مرور خوابی آرام و بی دغدغه را تجربه کنند. برای بهره مندی از تاثیر این چای کافی است یک ساعت پیش از خواب شبانه یک فنجان چای اسطوخودوس را به صورت ولرم بنوشید. برای تهیه این چای کافی است یک قاشق چای خوری برگ خشک شده این گیاه را درون یک فنجان آب جوش بریزید و سر فنجان را با کمک نعلبکی ببندید تا در عرض ۱۰ دقیقه دم بکشد.

درمان اسکار سوختگی با روغن اسطوخودوس

  • بسیاری از درمانگران طب سنتی و مکمل بر این باورند که استفاده از روغن گل اسطوخودوس به صورت موضعی موجب از بین رفتن آثار باقی مانده زخم ها و برخی از سوختگی ها می شود. ماساژ روغن و عصاره اسطوخودس یا لاوندر به روی زخم ها به صورت مستمر و روزانه کمک می کند تا جای زخم ها و سوختگی ها از بین رود.
  • علاوه بر این استفاده از جوشانده رقیق شده این گیاه نیز به عنوان یک ضدعفونی کننده برای پاکسازی زخم ها و جراحات سطحی بسیار موثر است. برای تهیه این مخلوط جوشانده سرد شده گیاه لاوندر را پس از رقیق کردن با مقداری اتانول ترکیب کرده و برای ضدعفونی مورد استفاده قرار دهید.

اسطوخودوس ، ضد بید

  • برای خلاص شدن از شر بیدها کافی است اندکی روغن گیاه اسطوخودوس به کار برید. در قدیم از اسطوخودوس برای از بین بردن بید استفاده می کردند. دانیال فستی می گوید: ” اسطوخودوس به اندازه ی گلوله های نفتالین و دیگر حشره کش های سمی برای از بین بردن بیدها موثر است”.
  • روش استفاده:
  • ۴ قطره روغن گیاه اسطوخودوس را روی یک مکعب چوبی یا سنگ اسفنجی بریزید و آن را در گوشه ای از گنجه یا کمد لباس ها قرار دهید. مرتباً این کار را تکرار کنید؛ به خصوص در ماه شهریور که زمان از تخم درآمدن بیدها است. همچنین می توانید گل های اسطوخودوس را خشک کرده داخل کیسه های کوچکی بریزید و بدوزید.
  • کیسه های کوچک اسطوخودوس را در کمد لباس های تان قرار دهید به این ترتیب لباس های شما بوی مطبوعی خواهند گرفت و از آسیب بیدها در امان خواهد ماند.

اسطوخودوس مورچه ها را فراری می دهد

  • دانیل فستی که استفاده از اسطوخودوس را برای از بین بردن مورچه ها توصیه می کند، در کتاب خود می نویسد: ” مورچه ها از عصاره و روغن های گیاهی بیزارند و زمانی که با روغن گیاه اسطوخودوس از آن ها پذیرایی کنید، پا به فرار می گذارند”.
  • روش استفاده:
  • برای استفاده ی بهینه از اسطوخودوس ، ۵ قطره روغن گیاه اسطوخودوس ، ۱۰ قطره روغن(عصاره) نعنای تند و یک چهارم لیتر الکل ۴۰ درجه را در یک آب پاش بریزید و روزانه چندین بار به محل تجمع مورچه ها بپاشید. چند روز این کار ادامه دهید خواهید دید که مورچه ها به جای دیگری نقل مکان می کنند.

چند نکته طلایی درباره اسطوخودوس (لاوندر)

لاوندر از جمله گیاهان دارویی است که خواص درمانی متنوعی دارد. برگ ها، گلبرگ های بنفش رنگ و سرشاخه های این گیاه از جمله بخش هایی از این گیاه است که برای درمان بیماری های مختلف از سوی درمانگران طب سنتی توصیه شده است.
درمانگران طب سنتی مصرف چای لاوندر را یکی از بهترین داروهای گیاهی برای تقویت معده و افزایش عملکرد آن می دانند.
لاوندر به جهت داشتن خواص مفید در پاکسازی کبد می تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری ها و اختلال های کبدی پیشگیری کند.
نوشیدن چای یا جوشانده برگ های خشک شده لاوندر در کاهش التهاب و تورم دستگاه تنفسی مناسب است و موجب درمان سرفه می شود.
برخی از درمانگران طب سنتی معتقدند که مصرف این گیاه در افرادی که دچار خواب رفتگی دست و پا می شوند بسیار موثر است.
درمانگران طب سنتی چین معتقدند که نوشیدن جوشانده این گیاه موجب پیشگیری و درمان تهوع می شود.
استفاده موضعی و خوراکی از این گیاه علاوه بر آنکه موجب تقویت و توان سیستم عصبی می شود می تواند موجب تنظیم ضربان قلب و کنترل تپش قلب شود.
از دیگر خواص اسطوخودوس میتوان به ارام بخش اعصاب،تقویت کننده سلول های مغز، ضد میگرن، ضد زکام و آسم و برونشیت، مسکن وکاهش درد، کاهش تب و حرارت بدن، درمان اسپاسم شکم با ماساژ عصاره آن،سوزش نیش حشرات ، درمان سرگیجه و ضعف عمومی، تقویت حافظه، درمان رماتیسم، شستشو دهنده کلیه، ضد اگزما و.....

مقالات مرتبط
تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه هایپر سلامت می باشد