خواص به لیمو در طب سنتی چیست ؟

به‌لیمو نام یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. درختچهٔ این گیاه ۱٬۵ تا ۲ متر است که گاهی بیشتر هم می‌شود و دارای برگ‌های ساده سرنیزه‌ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر با قاعده گره‌ای و عموماً به‌صورت دسته‌های سه تایی در هر گره است. گل آذین انتهایی و بصورت خوشه‌های باریک، جام گل کوچک و به‌طور مشخص واجد دو لب، ارغوانی رنگ پریده، میوه هستکی و دارای ۲۱ عدد بذر است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی بوده و به طور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شده‌است و از آن جا به سایر نقاط جهان از جمله ایران رفته‌است و کشت می‌شود. در ایران این گیاه در استان‌های شمالی و باغ‌ها کشت می‌شود.

خواص به لیمو چیست ؟

به لیمو چیست و چه خواصی دارد؟ 


به لیمو حاوی مواد اسید سیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، بیوفلاونوئید، پکتین، و لیمونن است که با عفونت مبارزه میکند.اگر شما از مشکلات سوزش سر دل، کلیه و یا صفرا رنج می برید باید قبل از استفاده بادکتر خود مشورت کنید. برای محافظت از مینای دندان های خود ، حداقل نیم ساعت صبر کنید بعد مسواک بزنید. برگ ها و پیکر رویشی این گیاه دارای خواص تب بر، مسکن ، ضد نفخ ، کمک کننده به هضم غذا ، آرامش بخش ، رفع درد شکم ، دل پیچه ، رفع تپش قلب و اثر مقوی بر معده دارد و برای رفع دردهای عصبی و پایین آوردن درجه حرارت بدن در بیماریها بسیار مفید است.
از به‌لیمو در درمان سوء‌هاضمه ، نفخ ، سردردهای یک‌طرفه ، دردهای عصبی ، سرگیجه و رفع صداهای گوش ، رفع خستگی بدن و علایم سرماخوردگی استفاده می‌گردد. همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی مصرف دارد. اسانس به لیمو دارای خواص باکتری ‌کش و حشره‌کش بوده ، همچنین در عطرسازی از آن استفاده می‌شود. چای به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه ی انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. به لیمو یکی از گیاهانی است که امروزه در باغ های آروماتیک کشورهای اروپایی بوفور کشت می گردد.


کاهش اضطرات با خواص به لیمو 

  • یکی از مهمترین خواص به لیمو خواص آرامش بخش و تسکین دهنده اعصاب است. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در به لیمو می تواند بر تعادل هورمونی در بدن تاثیر بگذارد. خواص آرام کنندگی به لیمو به خوبی شناخته شده است و برای افرادی که اضطرات مزمن و مشکلات عصبی دارند توصیه می شود.
  • همچنین به لیمو می تواند باعث سهولت و آرامش ذهن و بدن شود.

خواص به لیمو برای کاهش وزن 

  • افرادی که در حال تلاش برای کاهش وزن و لاغری هستند، در کنار رژیم های غذایی دیگر خود دم کرده به لیمو را نیز مصرف نمایند. به لیمو فقط دارای ۲ گرم کالری است، همچنین این گیاه، غنی از ترکیبات عالی می باشد که باعث کاهش خوردن در وعده های غذایی دیگر می شود. علاوه بر اینها چای به لیمو طی فرایند های مختلف، موجب سوختن چربی در بدن می شود. در نتیجه این گیاه معطر و پرخاصیت موجب کاهش وزن شما می شود.

محافظت از ماهیچه ها با خواص به لیمو

  • یکی از خواص های منحصر به فرد این گیاه محافظت از ماهیچه های بدن است که در چای ها و دمنوش های دیگر این خواص کشف نشده است. چای به لیمو به عنوان یک مکمل ورزش نیز محسوب می شود. به همین دلیل مصرف دم کرده به لیمو قبل از تمرینات ورزشی توصیه شده است.

خواص به لیمو برای مشکلات و مسائل گوارش 

  • از جمله خواص به لیمو خواص بهبود و تسکین مسائل و مشکلات مربوط به گوارش است. چای به لیمو دارای خواص آرامش بخش خاصی است که به طور سنتی برای رفع مسائل معده و سوء هاضمه بسیار مفید است. این داروی گیاهی دارای خواص ضد اسپاسم است که به آرام کردن معده و از بین بردن گرفتگی و نفخ و همچنین ناراحتی و مسائل جدی تر دستگاه گوارش کمک می کند.

خواص به لیمو در سردرد های یکطرفه 

  • از به‌لیمو در درمان سوء‌هاضمه ، نفخ ، سردردهای یک‌طرفه ، دردهای عصبی ، سرگیجه و رفع صداهای گوش ، رفع خستگی بدن و علایم سرماخوردگی استفاده می‌گردد.
  • همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی مصرف دارد. اسانس به لیمو دارای خواص باکتری ‌کش و حشره‌کش بوده ، همچنین در عطرسازی از آن استفاده می‌شود.
  • چای به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه ی انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. به لیمو یکی از گیاهانی است که امروزه در باغ های آروماتیک کشورهای اروپایی بوفور کشت می گردد.برای تقویت حافظه می توان از عرق به لیمو استفاده کرد.
  • به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.برگ این گیاه در رفع حالات عصبی و خستگی های روحی بسیار مفید است.

کاربردهای درمانی به لیمو


قسمت مورد استفاده: برگ، گل
اثرات مهم: ضد اسپاسم، آرامبخش
مشکلات خواب: دمکرده ی به لیمو یک دمنوش مطبوع و لذت بخش است که اثر ملایمی داشته و می توان از آن برای بعد از شام یا آخر شب استفاده کرد تا یک خواب آرام و راحت داشت. این گیاه دارای اثر تقویت اعصاب است که با افسردگی نیز مقابله می کند.
کمک به دستگاه گوارش: دم کرده ی به لیمو که عطری شبیه لیمو دارد، هضم غذا را بهبود می بخشد و ناراحتی های معده مثل نفخ و گاز معده را از بین می برد.


خواص به لیمو چیست

طبیعت و خواص درمانی
طبیعت گیاه به لیمو گرم و خشک است.

خواص به لیمو به‌طور خلاصه عبارتند از:
کمک به هضم غذا
تقویت سیستم عصبی
درمان تهوع و سردرد
کاهش علائم نفخ و اسهال
رفع اضطرات، خستگی و افسردگی
تنظیم متابولیسم و کمک به کاهش وزن
درمان سرماخوردگی و سرفه و آسم
درمان گرفتگی بینی و برونشیت
رفع سرگیجه و تپش قلب
تقویت حافظه
ایجاد آرامش و درمان بی‌خواب
ضد نفخضد میگرن


طرز تهیه چای به لیمو



یک قاشق غذاخوری برگ به لیمو را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
 این دمنوش به رفع تپش قلب کمک می کند.
این دمنوش آرام بخش است، استرس و خستگی های روحی را کاهش داده و برای درمان بی خوابی مناسب است.
مناسب برای درمان سرماخوردگی و سرفه است.
به لیمو
یکی از بهترین داروها جهت تقویت معده می باشد و همچنین خاصیت ضد نفخ دارد. این دمنوش جهت التیام سر درد و میگرن مناسب می باشد.


مقدار و نحوه مصرف برای تهیه جوشانده به لیمو


۳ تا ۱۰ گرم برگ این گیاه را در نیم لیتر آب جوش چند دقیقه میجوشانیم و روزانه چند استکان آن را مصرف کنید.
همچنین می توان یک قاشق چایخوری از برگ خشک آن را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و مانند چای بنوشید.


چند نکته

در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد.
استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.
قبل از رانندگی مصرف نشود زیرا احتمال خواب آلودگی برای مصرف کننده وجود دارد.
برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فرآورده های موجود در بازار آن می توان به چای ورون اشاره کرد.
نوشیدنی که به نام “شربت به‌لیمو” معروف است ربطی با گیاه به‌لیمو ندارد و ترکیبی است از آب لیمو، آب میوه به، شکر و موادی دیگر. شربتی با محتوی عصاره یا دم کرده برگ گیاه به‌لیمو به همراه افزودنی های مختلف نیز ساخته میشود، ولی آن نیست که در زبان عام “شربت به‌لیمو” نامیده میشود.



خواص به لیمو چیست ؟
مقالات مرتبط
تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه هایپر سلامت می باشد