۱-فشار خون بالا
فشارخون به طور طبیعی در اثر استرس و فعالیت بدنی بالا میرود، اما فردی که دچار بیماری فشارخون بالا است، به هنگام استراحت نیز فشار خونش بالاتر از حد طبیعی است.
۲-کم تحرکی
حالتی است که در آن یک فرد بزرگسال یا کودک فعالیت فیزیکی کافی نداشته یا ورزش نمی کند. این امر به واسطه رشد انواع منفعل سرگرمی از قبیل تلویزیون، بازی های ویدیوئی و استفاده از کامپیوتر و به موازات آن تغییر مشاغل از کارهای فیزیکی و یدی به مشاغل دفتری و پشت میز نشینی و تمایل بیشتر مردم به این مشاغل می باشد.
۳-دخانیات
استعمال سیگار سردسته عوامل خطر زای عمده ، مهم و قابل پیشگیری بیماری های قلبی عروقی بوده استعمال سیگار نه تنها برای فردسیگاری بلکه برای افراد غیر سیگاری مانند نوزادان، اطفال و افراد در مواجهه با دود سیگار (سیگاریهای دست دوم ) هم مضر است.
۴-کلسترول خون بالا
کلسترول مادهای نرم و چربی مانند است که در جریان خون و تمامی سلولهای بدن یافت میشود؛ ممکن است چربیهای اشباع، چربیهای ترانس و کلسترولی که میخوریم سطح چربی خون را افزایش دهند؛ کلسترول بالای خون نشاندهنده احتمال بالای خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی است.
نکته : بعد از این که با عوامل قلب در اشنا شدید واجب است که با روش درمان خانگی بیماری قلبی نیز اشنا شوید تا طریقه درمان را ادامه دهید.
۱-گریپ فروت
گریپ فروت، میوه ای است شبیه پرتقال، ولی درشت تر از آن و درون آن به رنگ های سفید ، صورتی و قرمز پرورش می یابد و گاه به اندازه یک طالبی بزرگ رشد می کند.
مصرف روزانه گریپ فروت به حفظ گردش خون کمک می کند. بنابراین، از بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی یا سکته مغزی جلوگیری می کند و برای درمان خانگی بیماری قلبی بسیار کار آمد هست.
۲-سیر
سیر گیاهی از راسته مارچوبهسانان از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان و سرده سیر است که در سبد سبزیجات ایرانیها از جایگاه خوبی برخوردار است و همیشه جایی در غذاهای ایرانی دارد .
یکی دیگر از دارو های گیاهی برای درمان خانگی بیماری قلبی از خواص سیر تاثیرگذاری آن در کاهش چربی خون و رقت خون است و علاوه بر آن به کاهش فشار خون نیز منجر میشود.
۳- زغال اخته
زغال اخته آنتی اکسیدان ها، عوامل ضد التهاب، اسیدها ی آلی و ترکیبات پلی فنولیک ، همراه با مقادیر زیاد ویتامین ث و فیبر رژیمی، دارند . این ترکیبات فعال زیستی با هم بدن را از فشارهای مختلف التیام می بخشند.
با کاهش کلسترول بد و سطوح تری گلیسرید مربوطه در خون، زغال اخته می تواند از حملات قلبی و ایست قلبی جلوگیری کند و به درمان خانگی بیماری قلبیکمک می کند . ترکیبات ضد التهاب موجود در آن ها به تنظیم فشار خون با تامین آرامش رگ های خونی کمک می کنند.
۴-انگور
یکی دیگر از میوه های که به درمان خانگی بیماری قلبی کمک می کند انگور است. انگور به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های متنوع و پولیفنول هایی که در دانه های آن وجود دارد به سلامت قلب کمک می کند. پولیفنول ها مولکول هایی هستند که با اثرات مخرب رادیکال های آزاد مقابله میکنند و به کاهش فشارخون کمک کرده و سلامت قلب را ارتقا میدهند
۵-گل گاوزبان
گل گاوزبان تصفیه کننده خون، ملین، خلطآور، مدر و آرامبخش قلب است همچنین در طب سنتی برای رفع ترس و از بین رفتن سودای خون از گلگاوزبان استفاده میشود؛ گلگاوزبان ضد آسم و سرفه است و فشارخون بالا را کاهش میدهد.
۶-بادام
بادام میتواند میزان کلسترول بد خون را پایین آورده و خطر بروز امراض قلبی را کاهش دهد.ویتامین E، منیزیم و آنتیاکسیدانهای موجود در این خشکبار به روان شدن جریان خون کمک کرده و برای سلامتی قلب موثر است.گرچه بادام دارای مواد مغذی فراوانی است، اما چون سنگین و دیرهضم است، توصیه میشود، در روز حداکثر۱۰ عدد از آن مصرف شود که برای سود رساندن به بدن کافی است و در مصرف آن نباید افراط کرد.
تغذیه های مضر
گوشت و فرآورده های آن، لبنیات پرچربی و کره ، دارای مقادیر زیادی نوعی چربی هستند که باعث افزایش سطوحLDL ( کلسترول ) درخون می شوند. در بیماریهای قلبی مصرف این غذاها را باید به حداقل رساند.
همچنین مصرف کیک و بیسکویت به علت نوع چربی به کار رفته در آنها، سبب افزایش سطحLDL (کلسترول ) می شود .
انواع غذاها و سوپ های آماده ی مصرف و یا کنسرو شده ، غذاهای بیرون از منزل ، سوسیس و کالباس و گوشت های نمک سود شده و کلا" گوشت و فرآورده های آن و همچنین تنقلات شور سرشار از نمک ( سدیم کلراید) هستند. دریافت زیاد سدیم با فشار خون بالا ارتباط دارد که از عوامل خطر موثر در بروز بیماری قلبی است. کاهش مصرف این نوع غذاها و نمک طعام سر سفره به کاهش فشار خون کمک می کند.
تغذیه های مفید
از جمله تغذیه های مفید که به درمان خانگی بیماری قلبی کمک میکند عبارت است از:
کلم برگ، کلم قرمز، گل کلم، کلم بروکسل، کلم بروکلی، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه ، لوبیا سبز، نخود سبز، لویبا قرمز، لویبا چشم بلبلی ، نخود خشک وعصاره مخمر دارای ویتامین های گروه ب خصوصا" اسید فولیک هستند. تحقیقات متعددی نشان داده اند که اسید فولیکی که به طورطبیعی درموادغذایی یافت می شود، می تواند سبب کاهش ماده ای درخون به نام " هموسیستئین "(۲) شود و به این ترتیب از ابتلا به تصلب شرایین پیشگیری می کند.