خواص بهار نارنج (Bitter Orange) بهطورکلی شامل خواص بهار نارنج بر سلامت روح و سلامت جسم است. در ادامه با عوارض و خواص بهار نارنج آشنا شوید.
شکوفههای درخت نارنج را بهار نارنج گویند. گلهای این درخت یکی از معطرترین گلهای مرکبات است. درخت نارنج از پیوند بین دو گونه از مرکبات یعنی دارابی و نارنگی بهدست آمده است. گیاه نارنج بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمه گرم به خوبی رشد میکند. در ایران در استانهای گیلان و مازندران و فارس رویش بیشتری دارد. قسمتهای مورد استفاده این گیاه، گل، برگ، میوه و آب نارنج است که همگی دارای خواص دارویی هستند.
بهارنارنج (Bitter Orange)
طبع گیاه
:
گرم و خشک (صفراوی)
طریقه مصرف
: ۱_جوشانده
۲_ شربت ۳
_ عرق گیاهی ۴_
چای
خواص درمانی
:
۱_ فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی ۲_
نشاط آور، تقویت اعصاب، رفع غم و افسردگی
۳_ تسکین ناراحتیهای سینه و تپش قلب ۴_
مقوی معده و ضد تشنج
۵_ تنظیم فشار خون
۶_ تقویت معده و اشتها آور
مضرات : ۱_
بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب ۲_
بی خوابی
تداخل دارویی :
داروهای ضد افسردگی
خواص بهار نارنج (خواص درمانی و طبیعت)
طبیعت شکوفه نارنج (بهار نارنج) گرم و خشک است. خواص دارویی بهار نارنج بهطور خلاصه شامل خواص بهار نارنج بر سلامت روح و سلامت جسم است.
عوارض بهار نارنج، احتیاط و منع مصرف
۱. استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب میشود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.
۲. بهار نارنج دردوران بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط مصرف شود.
۳. زیادهروی در خوردن عرق بهار نارنج بیخوابی ایجاد میکند.
۴. زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بیخوابی میشود، از این خاصیت میتوان در مواقع نیاز به نخابیدن استفاده کرد.
۵. گلاب مصلح (اصلاح کننده ضرر) بهار نارنج است.
نکاتی جالب از خواص بهار نارنج
به جز آرامبخش بودن، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور،رفع سر دردهای عصبی و اشتهااورو... بهار نارنج خواص جالب دیگری نیز دارد.
برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسها توسط حشرات به جای استفاده از نفتالن که بدبوست میتوان از پوست و شکوفههای خشک نارنج استفاده کرد. تحقیقات نشان داده میزان موادی که مسئول بوی عطر و خواص درمانی اسانس بهار نارنج هستند در اسانس بهار نارنج جنوب بیشتر است و به دلیل اینکه اسانس بهار نارنج جنوب از نظر داشتن مواد اصلی عطر بسیار غنی بوده، از نظر خوشبویی کیفیت بسیار بالایی دارد و از نظر کمیت نیز در رتبه بالایی قرار دارد.
و در پایان لازم است بدانیم اثر بهار نارنج در ظرف مسی تا هفت سال و در ظرف شیشهای تا یک سال باقی میماند.