عوارض دوران یائسگی و اثرات یائسگی بر بدن

یکی از مهم ترین عوارضی که در دوران یائسگی کلافه کننده است، به هم خوردن وضعیت خواب و بیداری درخانمها ست اما این تنها بخشی از عوارض یائسگی است ؛ برای برخی زنان, یائسگی می تواند یک مرحله خوشایند در زندگیشان باشد. یائسگی به طور متوسط, به این معنی است که دوره های پریود شما به طور کامل متوقف شده اند.
 در مجموع, یائسگی می تواند به طور متوسط هفت سال طول بکشد حتی گاهی اوقات هم بیشتر ؛ به غیر از نبود دوران قاعدگی, یائسگی شامل مجموعه ای از اثرات روی بدن است. بعضی از آن ها می توانند ناراحت کننده باشند (مثلا گرگرفتگی ها), در حالی که بعضی ممکن است مهم نباشند. دقیقاً بدانید که چگونه یائسگی می تواند بر بدن شما و نیز برخی از علائم مشترک تاثیر بگذارد.


تاثیرات و عوارض دوران یائسگی بر بدن:

 استروژن و پروژسترون، هورمون های زنانه اصلی مرتبط با تولیدمثل هستند. زمانی که عملکرد تخمدان با افزایش سن کاهش می یابد، تخمک گذاری به طور منظم رخ نمی دهد و این امر منجر به دوره های پریودی نامنظم یا دم وجودشان می شود.

در نهایت تخمدان ها متوقف می شوند. این امر منجر به پایین آمدن میزان استروژن و پروژسترون توسط تخمدان ها می شود.شما به طور رسمی وارد یائسگی می شوید و این مرحله زندگی طبیعی معمولاً از اواسط دهه ۴۰ سالگی شروع می شود و تا چند سال به طول می انجامد.یائسگی به این معنی است که شما هیچ دوره پریودی ندارید و دیگر نمی توانید باردار شوید, اما کاهش استروژن نیز اثرات دیگری بر بدن دارد.


هایپر سلامت


عوارض دوران یائسگی را بشناسید



سیستم تولید مثل:

 در حالی که پریودی ممکن است طی چند سال گذشته کمی تغییر کرده باشد, اما تا زمانی که دوره ماهانه تان کاملاً متوقف شود، یائسه نشده اید. در این مرحله، بدن تولید تخمک گذاری را برای بارداری متوقف می کند. هر ماه بدون خونریزی, قاعدگی دیگر وجود ندارد.

یائسگی می تواند بر دیگر بخش های دستگاه تناسلی نیز تاثیر بگذارد. زمانی که دیگر سیکل های ماهانه تان را ندارید, ممکن است از موکوس گردن رحمتان در اواسط چرخه خود استفاده نکنید که نشانه تخمک گذاری است.

به طور کلی, خشکی واژینال و عدم میل جنسی نیز می تواند با یائسگی رخ دهد. روان کننده می تواند به شما کمک کند. متخصص زنان و زایمان نیز می توانند به شما در پیدا کردن راه های دیگری برای افزایش انگیزه جنسی کمک کنند.


سیستم غدد درون ریز:

 سیستم غدد درون ریز شامل هورمون های مسئول تولید مثل است. اینها شامل هورمون های مربوط به یائسگی و یا در این مورد، نبود استروژن و پروژسترون است.

گرگرفتگی از جمله مشکلات شایع یائسگی است. این مشکل به دلیل کمبود استروژن رخ می دهد. همچنین می تواند چند سال بعد از یائسگی هم ادامه داشته باشد.

گرگرفتگی باعث ایجاد احساس داغی ناگهانی همراه با پوست برافروخته و عرق کردن می شود. می توانند ناگهان در هر زمانی از روز یا شب رخ دهند. می توانند چند ثانیه تا چند دقیقه دوام بیاورند.

این تغییرات در پیش گیری و مدیریت گرگرفتگی بسیار مهم هستند. می تواند شامل اجتناب از کافئین و نوشیدنی های داغ باشد. تکنیک های ذهن آگاهی مانند مدیتیشن و هیپنوتیزم می توانند به کاهش گرگرفتگی نیز کمک کنند.

یائسگی باعث می شود که بدن شما انرژی بیشتری ذخیره کند، به این معنی است که شما کالری و چربی را به راحتی بسوزانید. این می تواند منجر به افزایش وزن شود. زنان یائسه نیز بیشتر در معرض اضافه وزن قرار دارند.


هایپر سلامت

سیستم عصبی:

 یائسگی می تواند بر خلق و خوی کلی شما تاثیر بگذارد. ممکن است یک روز شاد و خوشحال باشید، روز دیگر ناراحت. همچنین ممکن است نوسانات روحی را تجربه کنید که باعث تحریک پذیریتان می شود. مهم است که اگر بیش از چند هفته اضطراب و افسردگی دارید به پزشک خود مراجعه کنید. یائسگی می تواند محرک افسردگی باشد.
خواب نیز می تواند در دوران یائسگی چالش برانگیز باشد. یک قطره استروژن می تواند باعث گرگرفتگی و تعریق شبانه شود، که شما را در شب نگه دارد. خوابیدن در شروع مشکل است.
به دلایل نامعلوم, یائسگی بر روی حافظه تاثیر می گذارد. کاهش حافظه با سن شایع تر است, اما روشن نیست که آیا یک رابطه یائسگی سخت بین اینها وجود دارد یا اینکه علت اصلی دیگری وجود دارد.


سیستم ایمنی و دفع بدن:

 کاهش سطح استروژن نیز ممکن است منجر به نشت مثانه نیز شود که بی اختیاری نامیده می شود. ممکن است متوجه شوید وقتی می خندید، یا عطسه یا ورزش می کنید، ادرار می کنید. ادرار مکرر نیز می تواند در خواب شما اختلال ایجاد کند.


سیستم های عضلانی و اسکلتی:

یائسگی باعث می شود که استخوان ها چگالی خود را از دست بدهند. این می تواند خطر شکستگی استخوان شما را افزایش دهد. زنان یائسه نیز در معرض خطر بالای ابتلا به پوکی استخوان هستند.
از دست دادن توده عضلانی در طول یائسگی نیز ممکن است در بالاترین حد باشد. مفاصل نیز ممکن است خشک و دردناک شوند. ورزش منظم می تواند به کاهش از دست دادن تراکم استخوان و توده عضلانی کمک کند. هم چنین ممکن است علایم درد مفاصل را کاهش دهد.

تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه هایپر سلامت می باشد