درمان خانگی زکام

دلایل بیماری 

درمان خانگی زکام

زکام به آبریزش بینی به طرف خارج حلق و سینه گفته می‌شود و می‌تواند در نتیجهٔ سرماخوردگی ساده یا آلرژیهای فصلی ایجاد شود یا دنباله یک بیماری مهمتر مانند سرخک و آنفولانزا باشد.زکام یا گریپ یکی از بیماری‏های بسیار مسری است و خیلی سریع شیوع می ‏یابد. اگر در هنگام بیماری ترشحات مخاط از بینی بر آید ، آن را زکام یا گریپ گویند بعبارت دیگر زکام نام بیماری بخش فوقانی دستگاه تنفس است که غالبا به صورت التهاب ،حساسیت مخاط بینی و حلق تظاهر می‏ کند.


علائم زکام

۱-با بینی به سختی نفس کشیدن
۲-در بینی سخن گفتن
۳-
خروج ترشحات و رطوبات از بینی برخلاف عادت طبیعی
۴-
کم شدن حس بویایی

گیاهان مفید 

نسخه گیاهی 

عوامل زکام

الف) زکام بر اثر عوامل گرم:گاهی زکام براثر عوامل خارجی که گرمایی هستند، ایجاد می‌شود درنتیجه باعث خارج شدن رطوبت‌های مغز به سمت بینی و حلق خواهد شد مانند
۱-
قرار گرفتن در آفتاب
۲-نزدیک آتش قرار گرفتن
۳-
بوئیدن چیزهای گرم مثل مشک و زعفران خوردن چیزهای گرم مثل خردل، سیر، پیاز
۴-
مالیدن روغن‌های گرم

ب) زکام بر اثر عوامل سرد:فرد دچار احساس سنگینی در سر می‌شود و آنچه از بینی و حلق خارج می‌شود، غلیظ و سفید یا مایل به کبودی است.
۱-برهنه نگه‌داشتن سر به مدت طولانی در هوای سرد
۲-مواجهه با آب سرد
۳-سر را برهنه کردن بعد از ورزش و استحمام



درمان خانگی زکام

۱-روغن خردل
روغن خردل با داشتن خواص آنتی‌بیوتیکی، ضدویروسی و ضدالتهابی می‌تواند آبریزش بینی را تا حد زیادی کاهش دهد. مقداری روغن خردل را حرارت دهید تا اندکی گرم شود. سپس یک یا دو قطره از آن را در هر یک از حفره‌های بینی خود بریزید. این روش به پاک‌سازی مجاری بینی کمک می‌کند. این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید.
۲-سیر

سیر خاصیت ضدمیکروبی و ضدعفونی‌کنندگی بالایی دارد. این خواص سیر را به دارویی فوق‌العاده برای درمان خانگی زکام تبدیل کرده است. سه یا چهار حبه سیر را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید کمی نرم شود. برای بهبود طعم کمی شکر به آن اضافه کرده و دو بار در روز آن را مصرف کنید.

درمان خانگی زکام

هایپر سلامت

۳-عسل
خواص عسل در این راه به شما کمک می‌کند. عسل خاصیت ضدمیکروبی و ضدویروسی دارد و می‌تواند در کاهش آبریزش بینی و درمان خانگی زکام مؤثر باشد. دو قاشق غذاخوری عسل را در فنجانی بریزید. مقداری دارچین و نصف قاشق غذاخوری آب‌لیمو به آن اضافه کنید. دو بار در روز این ترکیب را میل کنید.
۴-فلفل هندی

فلفل هندی (فلفل قرمز) مانند داروی ضدحساسیت عمل می‌کند. این ماده با خاصیت ضداحتقان خود در درمان خلنگی  زکام مؤثر است. فلفل هندی به تخلیه‌ی ترشحات بینی‌ کمک می‌کند. به این ترتیب عواملی که باعث آبریزش بوده‌اند، از بینی‌ خارج شده و از انسداد بینی نیز جلوگیری می‌شود.


۵- زنجبیل
از مهم‌ترین خواص زنجبیل می‌توان به قابلیت آنتی‌اکسیدانی، ضدویروسی، ضدسمی و ضدقارچی اشاره کرد که به درمان آبریزش بینی کمک می‌کند.
چندین بار جویدن زنجبیل در روز می‌تواند به درمان خانگی زکام. کمک کند.
ریشه‌ی زنجبیل را به نازکی برش دهید و در آب جوش بریزید و نوعی چای از آن درست کنید. برای ایجاد طعمی بهتر کمی عسل به نوشیدنی‌تان اضافه کنید و روزی سه یا جهار فنجان از آن را میل کنید.
۶-بخور

بخور یکی از روش ها و راه ای مناسبی برای درمان خانگی زکام محسوب می‌شود. این کار باعث زدودن مخاط اضافی می‌شود و در نتیجه از آبریزش بینی و عطسه‌ها می‌کاهد این امر موجب درمان خانگی زکام می شود.
صورت‌تان را در مقابل کاسه‌ی آب داغی بگیرید. یک حوله دور سرتان قرار دهید تا بخار تولید شده خارج نشود. تقریبا ده دقیقه در این وضعیت تنفس کنید. سپس فین کنید. این کار را سه یا چهار مرتبه در روز تکرار کنید.

هایپر سلامت

هایپر سلامت

نسخه گیاهی برای درمان خانگی زکام

*چند قطره روغن نعناع را در یک فنجان آب داغ بریزید و با بخار آن بخور کنید.
*مقداری گیاه اکالیپتوس را داخل یک لیتر آب جوش ریخته و بخور دهید.
*تخم گشنیز را می توانید به صورت دم کرده و بخور استنشاق کنید یا اینکه پودر آن را به میزان برابر با تخم گشنیز و نبات سفید بکوبید و بعد از هر وعده غذایی نصف قاشق مرباخوری از آن میل کنید.
*ناحیه سینوس ها و مخاط بینی را با روغن بنفشه چرب کنید. این کار به تقویت ناحیه سر کمک می کند.


توصیه های تغذیه ای برای درمان خانگی زکام

در طول زکام یا سرماخوردگی این خوراکی ها را نخورید:

۱-
غذاهای بسیارترش
۲-
غذاهای چرب و سرخ‌کرده
۳-
سبزیجات تند مثل شاهی
۴-
میوه‌های با طبیعت سرد و تر
۵-
ماست و مخلفات به همراه غذا
۶-
شیرینی که در قنادی تهیه شده
۷-
غذاهای آماده یا مانده و کارخانه‌ای
۸-
نوشیدنی‌ها و غذاهای مولد گاز مثل حبوبات
۹-
گوشت‌های غلیظ (مثل گوشت گاو و گوساله)



۱۰- گردو
۱۱-
پنیر کهنه
۱۲-
سیر و پیاز خام
۱۳-
لبنیات
۱۴-
روغن زیاد
۱۵-
پرتقال
۱۶-
نارنگی
۱۷-
سالاد

۱۸- غذاهای تند
۱۹-
غذاهای غلیظ
۲۰-
غذاهای بسیار شور
۲۱-
آب یخ
۲۲-
قهوه
۲۳-
کاکائو

توصیه های تغذیه ای برای درمان خانگی زکام
محصولات مرتبط
مقالات مرتبط
تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه هایپر سلامت می باشد