درمان خانگی زخم معده

هایپر سلامت

زخم معده

زخم معده، که یک نوع بیماری دردناک در شکم است ، زخم معده ،یک نوع بیماری زخم های گوارشی است که بر روی معده و روده کوچک تاثیر می گذارد. زمانی رخ می دهد که لایه ضخیم مخاطی که مایعات گوارشی معده را محافظت می کند ،کاهش می یابد این، به اسید های گوارشی اجازه می دهد تا بافت هایی را که داخل معده قرار دارد ، زخم کند ؛ زخم معده ممکن است به راحتی اتفاق بیافتد، اما بدون درمان مناسب می تواند شدید شود.


علائم زخم معده

۱-درد معده
رایج‌ترین نشانه زخم معده، جای تعجبی نیست که درد معده باشد و معمولا احساس متوسطی از گرفتگی و سوزش در ناحیه شکم است.
۲-حالت تهوع و استفراغ

“تهوع و استفراغ نیز به دلیل عود التهاب‌هایی است که در اثر گسترش زخم رخ می‌دهند. التهاب مایع معده سبب انقباض‌های متناوب (تهوع به عنوان یک نشانه) می‌شود و در صورتی که عضلات دیواره شکم با نیروی کافی متوقف شوند، می‌تواند موجب استفراغ کامل شود.

هایپر سلامت

هایپر سلامت

۳-استفراغ خونی و مدفوع سیاه‌رنگ
زخم‌ها می‌توانند خونریزی کنند و باعث استفراغ شوند، به ویژه استفراغ خونی و یا مواد مغذی که به نظر می‌رسد مانند تفاله‌های قهوه باشند مدفوع نیز ممکن است حاوی مواد سیاه رنگ باشد که دوباره می‌تواند نشان دهنده خون هضم شده باشد.
۴-درد کمر و قفسه سینه
درد ناشی از یک زخم معده می‌تواند در بدن از قسمتی به قسمت دیگر منتقل شود و به سمت پشت یا سینه گسترش پیدا کند.در صورتی که زخم از طریق دیواره روده نفوذ کرده باشد، درد می‌تواند شدید‌تر شود و همچنین طولانی‌تر و سخت‌تر می‌شود.


درمان خانگی زخم معده

۱-عسل
عسل را بدون نان و بصورت خالی آهسته آهسته لیس زده و قاشق را تمیز کنید . این دستور را یک ماه پی در پی انجام دهید.عسل حاوی خواص التیام‌بخش قدرتمندی است که می‌تواند در درمان خانگی زخم معده بسیار موثر باشد؛ زیرا آنزیم موجود در عسل، که به نام گلوکز اکسیداز مشهور است می‌تواند با تولید هیدروژن پراکسید باعث از بین رفتن باکتری‌های مضر عامل زخم‌های معده شود.
 ۲-موز
خواص ضد باکتریایی در موز باعث متوقف شدن رشد باکتریها می شود. اسیدیته شیره معده در نتیجه کاهش التهاب و تقویت معده کاهش میابد. برای درمان خانگی زخم معده حداقل باید هر روز سه عدد موز بخورید.

هایپر سلامت

هایپر سلامت

۳-شیرین بیان:
شیرین بیان ادویه‌ای بومی منطقه مدیترانه و آسیاست. صدها سال است که مردم از شیرین بیان در داروهای سنتی استفاده می‌کنند. برخی معتقدند که خوردن ریشه خشک شیرین بیان می‌تواند به درمان خانگی زخم معده کمک کند. اما تحقیقات بر استفاده از مکمل‌های شیرین بیان به جای گیاه آن تاکید دارند. یک مطالعه نشان می‌دهد مصرف مکمل‌های شیرین بیان می‌تواند به مبارزه با عفونت‌های هلیکوباکترپیلوری و جلوگیری از رشد آن کمک کند.
۴- آلوئه ورا:

آلوئه ورا یک روغن گیاهی رایج در بسیاری از لوسیون‌های موضعی، مواد آرایشی و مواد غذایی است. برخی مطالعات از چگونگی تاثیر آلوئه ورا بر زخم‌های معده، نتایج مطلوب به دست آورده‌اند. به عنوان مثال یک مطالعه روی موش‌های صحرایی نشان داد اثرات درمانی آلوئه ورا روی زخم‌ها مشابه داروهای ضد زخم معروف است. اما برای مشخص شدن تاثیرات آن بر انسان‌ها به مطالعات بیشتری نیاز است.


۵- سیر
سیر از جمله چیزهایی است که همیشه در آشپزخانه در دسترس است؛ و نکته‌ی مهم‌تر این‌ که قادر است به درمان خانگی زخم معده نیز کمک کند، زیرا دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که می‌توانند سطح باکتری هلیکوباکتر پیلوری را تحت کنترل قرار دهند (مرکزی پژوهشی سرطان فرد هاچینسن، سیاتل). از این رو، سیر نه تنها می‌تواند التهاب را تسکین دهد، بلکه هم‌چنین از بروز زخم معده نیز پیشگیری نماید.
۶-فلفل هندی

شاید دانستن این‌ که فلفل هندی بتواند در فهرست درمان‌ خانگی زخم معده قرار بگیرد، کمی برای‌تان شگفت‌انگیز باشد. ولی فلفل هندی به دلیل وجود کپسایسین در ترکیبات خود، می‌تواند میزان ترشح اسید معده را مهار کند، تولید ترکیبات قلیایی را افزایش دهد،‌ و باعث تحریک گردش خون در لایه‌ی مخاط معده و ترشح مخاط شود

هایپر سلامت

توصیه های تغذیه ای برای درمان خانگی زخم معده

توصیه های تغذیه ای برای درمان خانگی زخم معده


چه چیزهایی نخوریم:

به طور کلی افراد دارای مشکلات معده باید از خوردن غذاهای چرب و دارای اسیدیته بالا و غذاهای سنگین اجتناب کنند.
۱-قهوه

قهوه چه دارای کافئین باشد و چه نباشد یک ماده اسیدی است که مصرف ان منجر به تحریک پوشش داخلی معده می شود.
۲-نوشابه های گازدار

هر ماده ای که ماهیت اسیدی داشته باشد مانند نوشابه ها و سودا نباید در رژیم غذایی افراد زخم معده ای گنجانده شود.
۳-سیگار کشیدن

سیگار موجب افزایش ریسک ابتلا به زخم معده می شود. همچنین افراد سیگاری روند درمان کندتری نسبت به افراد غیر سیگاری دارند و علادم زخم معده در آن ها بیشتز می باشد.


چه چیز هایی بخوریم

۱-سبزیجات
وقتی به زخم معده مبتلا هستید، باید سبزیجات سبز بیشتری بخورید، زیرا آنها حاوی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند که نه تنها برای سیستم گوارش خوب هستند بلکه مواد سمی روده را نیز از بین می برند.
۲-خوردن غذاهای غنی از پروتئین

بیماران باید گوشت، شیر، تخم مرغ و سویا را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. آنها مواد غذایی غنی از پروتئین محسوب می شوند. علاوه بر این، لطفا توجه داشته باشید که مصرف پروتئین باید معقول باشد (نه خیلی زیاد و نه خیلی کم)، زیرا اضافه یا کمبود پروتئین در بدن برای سلامتی خوب نیست.
۳-خوردن غذاهای نرم و اسفنجی

ترشح اسید بیش از حد برای هضم غذا، باعث زخم معده بیشتری می شود. برای غلبه بر این وضعیت، فقط نان، یک گلوله کوچک طعم دار خالص و بدون هیچ گونه افزودنی و یا بیسکوئیت را برای کمک به جذب بیش از حد این اسید، مصرف کنید. در غیر این صورت، می توانید از سیب زمینی آب پز یا غذاهای نشاسته ای مانند آرد برنج غنی شده و آرد تاپیوکا استفاده کنید.

هایپر سلامت

محصولات مرتبط

مقالات
تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه هایپر سلامت می باشد