درمان یبوست با گیاه فلوس


درمان یبوست با گیاه فلوس (حتی نوزادان)




فلوس نام درختی است به ارتفاع ده تا پانزده متر که به حالت خودرو در بیشتر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا، هند و جنوب ایران می رویند. فلوس در برخی از نواحی ایران به خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است.
برگ های درخت فلوس
بزرگ و دراز به حدود سی سانتی متر و دارای هشت تا شانزده برگچه هر یک به طول پانزده سانتی متر می باشد. قسمت مورد استفاده این گیاه مغز میوه ی آن است. میوه فلوس به طول سی تا پنجاه سانتی میر می رسد در داخل خانه های میوه فلوس مایع چسبنده ی تیره ای وجود دارد که عسل خیار شنبر نامیده می شود. طمع این مایع کمی شیرین اما نامطبوع می باشد. برای استفاده از این عسل ، غلاف را کمی روی آتش گرم کنید تا عسل خارج شود. معمولا این عسل را با روغن بادام مخلوط و آن را به عنوان مسهل استفاده می کنند. البته می توان مغز فلوس را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت.



فلوس برای درمان یبوست



انواع شکل های دارویی فلوس :

طریقه مصرف فلوس ممکن است به صورت جوشانده یا مربا یا مکیدن میوه باشد.


انواع شکل های دارویی فلوس :

جوشانده فلوس :

ده گرم عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش مخلوط و آن را صاف می کنند و به بیمار می دهند. این جوشانده مسهل بسیار خوبی است. مقدار عسل فلوس را میتوان در مورد یبوست های سخت تا شصت گرم نیز افزایش داد. البته برای بهتر کردن طعم آن می توان مقداری شربت گیلاس یا انجیر به آن اضافه کرد.


  • مربای فلوس :
  • پنجاه گرم عسل فلوس را با همان مقدار آب مقطر مخلوط و صد و بیست و پنج گرم قند کوبیده را به آن اضافه کنید، بعد آن را حرارت دهید تا به آرامی آب آن بخار شود و وزن آن به صد گرم رسیده و غلیظ شود. این مربا نیز مسهل بسیار خوبی است. مقدار مصرف آن پنجاه تا صد گرم در روز می باشد.

خواص فلوس :

دارای مقداری لعاب، املاح مختلف، نوعی آلکالوئید به نام کاسین که با خاصیت مسهلی که دارد موجب افزایش حرکات روده ای می شود.
یکی از بهترین داروها برای رفع یبوست با طبع گرم و تر می باشد، زیرا مصرف آن عوارضی ندارد، بنابراین حتی برای زنان حامله و اطفال نیز مناسب است. برای رفع یبوست باید تقریبا چهل گرم از آن را به عنوان مسهل مصرف نمود. به عنوان ملین هشت گرم از آن کافی است. مقدار مصرف آن برای اطفال سه گرم می باشد. همان طور که گفته شد یک قسمت مغز فلوس و سه قسمت قند را می توان برای این منظور مخلوط کرده و مصرف نمود.
برای درد مفاصل و نقرس، فلوس را به موضع بمالید. برای کلیه ها مفید است؛ مخصوصا آن هایی که کلیه شان سنگ ساز است، در صورت استفاده از آن مبتلا به سنگ کلیه نمی شوند. جوشانده ی پوست درخت فلوس اسهال خونی را رفع می کند. نرم کننده سینه است. برای باز کردن گرفتگی روده و دل پیچه، فلوس را مخلوط با ریشه ی ختمی به کار ببرید.
برای معالجه دیفتری، فلوس، را با عرق گشنیز مخلوط کنید و به بیمار دهید تا قرقره کند.


مضرات فلوس فلوس برای معده مضر است، چون به روده ها می چسبد و ایجاد دل درد و تاراحتی های روده می کند، بنابراین بهتر است که با مصطکی و انیسون یا روغن بادام خورده شود.

مضرات فلوس
مقالات مرتبط
تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه هایپر سلامت می باشد