درمان خانگی یبوست

هایپر سلامت

یبوست چیست ؟

ابتدا برای درمان خانگی یبوست باید با خود بیماری آشنا شویم. یبوست عبارت است از دشواری در تخلیهٔ روده را یبوست می‌نامند که معمولا با سفت شدن مدفوع همراه است. به عبارت دیگر در یبوست، مدفوع معمولا کندتر از حالت عادی از دستگاه گوارش عبور کرده و دفع می‌شود.

در بیماری یبوست، علاوه بر دشواری در اجابت مزاج، معمولا علائم ناراحت‌کننده‌ی دیگر از جمله نفخ شکم، گاز معده، کمردرد خفیف و حتی استرس و خستگی نیز در تمام طول روز با شما هستند و با یبوست همراه می‌شوند. در اغلب موارد، یبوست قابل پیشگیری است و داروهای طبیعی بسیاری برای درمان این مشکل وجود دارند که اگر در حال حاضر دچار این مشکل هستید، می‌توانند به بهبود عملکرد روده‌تان کمک کنند.


علائم یبوست

زمانی شما مبتلا به یبوست به حساب می آیید که حداقل دو مورد از علائم زیر را به مدت حداقل سه ماه داشته باشید:

۱-
زور زدن هنگام عمل دفع بیش از ۲۵ در صد از حد معمول باشد.
۲-
مدفوع بیش از ۲۵ درصد نسبت به حالت عادی سفت تر باشد.
۳-
تخلیه ی ناقص بیش از ۲۵ در صد نسبت به زمان های عادی باشد.
۴-
تعداد اجابت مزاج در هفته به دو بار و یا کمتر برسد.
۵-
احساس تخلیه ناکامل پس از اجابت مزاج
۶- نیاز به کمک گرفتن از دست ها برای اجابت مزاج مانند تخلیه دستی یا دستکاری قسمت پایین شکم
وقتی که بیمار علائم بالا را در بدن خود احسا کرد هنوز نیاز به مراجعه به پزشک نیست بلکه با درمان خانگی یبوست میتوان از شر این بیماری خلاص شد

هایپر سلامت

هایپر سلامت

علت یبوست

یبوست معمولا به علت اختلال در عملکرد روده به وجود می آید و معمولا علت آن مشکلات ساختاری نیست. علل رایج ایجاد یبوست عبارتند از:
۱-
مصرف نکردن آب به اندازه ی کافی
۲-
نبود فیبر کافی در رژیم غذایی
۳-
اختلال در رژیم غذایی و یا تغییر رژیم غذایی به علت مسافرت
۴-
فعالیت و ورزش ناکافیو عدم تحرک
۵-
خوردن مقادیر زیادی لبنیات
۶-
استرس


درمان خانگی یبوست

۱-خاکشیر
یکی از راهکار‌های درمان خانگی یبوست در طب سنتی مصرف خاکشیر است. خوردن دو قاشق غذاخوری خاکشیر با یک لیوان آب گرم صبح و شب برای انواع مزاج‌ها مناسب بوده و درمان مفیدی برای یبوست‌های خفیف است.
۲-آب انجیر

خوردن آب انجیر نیز برای درمان خانگی یبوست بسیار موثر است. به این منظور ۷ عدد انجیر را در آب خیس کرده و بعد از نیم ساعت شربت انجیر را بخورید. این شربت بسیار ملین بوده و برای رفع پوکی استخوان هم بسیار مفید است
۳-روغن کرچک

آخرین راه حل درمان خانگی یبوست با کمک طب سنتی، استفاده از روغن کرچک است. به این منظور یک قاشق چایخوری روغن کرچک را بعد از غذا بخورید. استفاده از روغن کرچک، بهتر است در خط آخر درمان یبوست مصرف شود


هایپر سلامت

هایپر سلامت

۴-آب کله پاچه
برای درمان خانگی یبوست مزمن با طب سنتی استفاده از آب کله پاچه توصیه می‌شود. آب کله پاچه باعث افزایش رطوبت و دفع مواد زائد روده‌ها می‌گردد. به این منظور تا دو هفته روزی یکبار آب کله پاچه را بخورید تا اجابت مزاج عادی گردد.
۵-گشنیز

این گیاه علفی در تمام مناطق ایران رشد می‌کند. ساقه گیاه کوتاه و نازک و برگ‌های آن بسیار لطیف می‌باشد. تقویت کننده معده و ضد باکتری معده و روده است. برای درمان خانگی یبوست روزی ۲۰ گرم سبزی گشنیز را خُرد کرده و میل کنید. برای رفع یبوست روزی یک استکان آب گشنیز صبح ناشتا یا شب موقع خواب با یک قاشق روغن زیتون مصرف شود.
۶-آلو

آلو یکی از میوه هایی است که به عنوان یک ملین طبیعی شناخته می شود، آلو حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین A، پتاسیم، آهن و فیبر می باشد که علاوه بر کمک به سلامت باکتری های مفید در روده به پاک سازی کولون هم کمک می کند. شما همچنین می توانید برای درمان خانگی یبوست از آب آلو بدون هیچ افزودنی استفاده کنید.


توصیه های تغذیه ای برای درمان خانگی یبوست

تغذیه های مضر برای درمان  خانگی یبوست
۱-زردآلو

میوه ها به طور معمول منبع خوبی برای فیبر هستند، اما بهتر است از مصرف زردآلو در زمان ابتلا به یبوست پرهیز کرد. برگه زردآلو می تواند اندکی بیشتر مشکل آفرین باشد
۲-موز

موز سرشار از فیبر و کربوهیدرات ها است، اما برخی متخصصات تغذیه پرهیز از مصرف آن در زمان ابتلا به یبوست را توصیه می کنند. مصرف این ماده غذایی می تواند شرایط یبوست را وخیم‌تر سازد و به جای کمک به حرکت راحت مدفوع، آن را متوقف کند. این مساله به ویژه درباره موزهایی که به خوبی نرسیده اند صدق می کند.
۳-چای

این مورد ممکن است موجب شگفتی شما شود، اما هنگام ابتلا به یبوست باید در زمینه نوشیدن چای محتاط باشید. در شرایطی که چای های گیاهی احتمالا اثر منفی به همراه نخواهند داشت، اما چای سیاه حاوی تانن ها است که می تواند شدت یبوست را افزایش دهد. وبرای درمان خانگی یبوست مضر باشد
۴-غذاهای سرخ شده

رژیم های غذایی سرشار از چربی می توانند به شکل گیری یبوست منجر شوند. در بسیاری موارد، غذاهای حاوی چربی زیاد از محتوای فیبر چندانی برخوردار نیستند. گوارش چربی به زمان زیادی نیاز دارد، در شرایطی که میوه ها و سبزیجات به طور معمول در کمتر از ۲۴ ساعت گوارش و از بدن دفع می شوند.

هایپر سلامت

محصولات مرتبط

مقالات مرتبط
تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه هایپر سلامت می باشد